zaterdag 11 juni 2011

Een eigen website of -winkel maken

Een eigen website maken lijkt moeilijker dan het is. Tegenwoordig kan iedereen een eigen professionele website maken zonder dat je daar kennis van webdesign of programmeertaal voor nodig hebt.
Er zijn heel veel aanbieders van (gratis) websites waar je direct kan beginnen. Typ maar eens "gratis website maken" of "webwinkel maken" in op Google! Zelf heb ik er een aantal geprobeerd, dit zijn mijn favorieten:

http://www.jimdo.com/ Dankzij de volledig aanpasbare sjablonen van Jimdo kun je een unieke en originele website bouwen met fotogalerie, blog, gastenboek, videofragmenten en andere toeters en bellen.

http://www.webklik.nl/ Webklik heeft ook veel sjablonen en functionaliteiten, maar vind ik zelf iets minder dan Jimdo.

http://www.mijnwebwinkel.nl/ Als je een webwinkel wilt beginnen, dan vind ik dit een aanrader. De gratis versie is leuk om mee te beginnen, maar de professionele versie biedt veel meer. Nieuwsbrieven, voorraadbeheer, facturen, gastenboek, gebruik van kortingscodes, etc.

http://www.blogger.com/ Hier heb ik deze site mee gemaakt. Wat mij betreft prima! Blogger biedt veel opties en is ook makkelijk in gebruik.

Bij de meeste aanbieders kun je eerst direct gratis beginnen, zonder dat je ergens aan vast zit. Later kun je de gratis versie omzetten naar een betaalde versie. De betaalde versie heeft vaak meer mogelijkheden. Het nadeel van een gratis versie is dat je geen eigen domeinnaam hebt, zoals bijvoorbeeld http://www.voorbeeld.nl/.

Tips voor het maken van een website/ -winkel:
  • Denk goed na over de URL (domeinnaam) van de website die je gaat maken. Check of die naam nog niet wordt gebruikt. Dit kun je doen door de naam in te tikken, maar check het ook bij de Kamer van Koophandel! Het is zonde als je alles hebt geregeld en je er bij de KvK achter komt dat iemand anders dezelfde naam heeft. Zodra je een definitieve domeinnaam hebt gevonden kun je die het beste z.s.m. vastleggen bij een webhoster. Bijvoorbeeld bij http://www.mijndomein.nl/. of Google even op "domeinnaam".
  • Kijk op andere vergelijkbare websites wat zij erop hebben staan en hoe de indeling is. Zorg ervoor dat het duidelijk en overzichtelijk is. Een te drukke website is vaak niet prettig. Denk na wat jij zelf prettig vind als je een andere website bezoekt. 
  • Zorg ervoor dat je website helemaal klaar is voordat hij online gaat. Laat je website aan vrienden/ familie zien en vraag wat ze ervan vinden. Een eerste indruk is het halve werk!
Ik zou zeggen: ga het gewoon proberen!

Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...