Ingrediënten (2 personen):
- 2 Kipflets;
- 1 rode spaanse pepers of 2 madam Jeanette pepers;
- 2 uien;
- 1 scheutje Ketjap;
- 1 Bouillonblokje;
- 2 tenen knoflook;
- 1 afgestr eetl lichtbruine basterdsuiker;
Bereidingwijze:
- Kook de kipfilets in water en zout gaar.
- Laat dit afkoelen en snij in kleine blokjes/stukjes.
- Snipper de uien en snij de pepers in ringen.
- Fruit dit in wat olie en doe er de uitgeperste knoflook bij.
- Doe er dan de basterdsuiker bij en een scheut ketjap tot het een papje is. Niet te nat.
- Verkruimel het bouillonblokje en doe dit er ook bij.
- Doe er dan de kip bij en laat nog een minuutje of 10 smoren.
- Lekker op een afbakbroodje. Garneer met wat plakjes komkommer of selderij.
Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=190575.
Welke ketjap ? Manis of Asin en welke bouillonblokjes , grote of de kleine vierkante ?
BeantwoordenVerwijderen