Witloftaart
Ingrediƫnten:
- 3 a 4 plakjes margarine bladerdeeg voor 1 taart;
- 2 uien;
- 3 stengels bleekselderij;
- 4 stronkjes witlof;
- 150 gram gerookte kipfilet;
- 2 eieren;
- peper, zout en nootmuskaat;
- 1 dl Finesse voor koken;
- 100 gram geraspte 30+ kaas;
- 1 eetlepel olijfolie;
Eventueel:
- Rode en groene paprika;
- prei;
- Champions.
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 220 Graden.
- Bladerdeeg ontdooien en een beetje uit elkaar trekken.
- Bekleed vervolgens een taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork in de bodem.
- Snijd de uien en fruit in een eetlepel olijfolie.
- Snijd onderussen de selderij, het witlof (bladeren heel laten) en de kipfilet in fijne stukjes en schik ze samen met de uien op het deeg.
- Klop de eieren los en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg de Finesse en de helft van de kaas toe en meng door elkaar.
- Giet het mengsel over de groenten.
- Bestrooi de taart met de rest van de kaas en bak het 30 minuten in een hete oven op 220 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten