donderdag 7 juli 2011

Blijf in beweging!

Een druk leven, altijd bezig en weinig tijd voor jezelf! Juist daarom is het belangrijk om in beweging te blijven! Want als je een goede conditie en een sterk lijf hebt kun je een druk leven beter aan en voel je je fitter. Naast het paardrijden (wat momenteel op een heel laag pitje staat i.v.m. tijdgebrek) probeer ik 2x in de week een rondje hard te lopen. Hiervoor heb ik nu een goede stok achter de deur, want ik loop dit jaar met een aantal collega's mee met de Dam tot damloop (16 km).

Omdat ik geen type ben voor een sportschool of vereniging heb ik gekozen voor hardlopen. Ik heb namelijk geen zin om 's avonds of op een vrije dag nog eens de deur uit te gaan om naar een sportschool te gaan. Het hardlopen kan op ieder moment van de dag en daarbij zijn er geen kosten aan verbonden. Nou ja, je moet natuurlijk wel zorgen dat je goede hardloopschoenen en kleding hebt.

Tips:
  • Volg in het begin een aantal lessen onder professionele begeleiding. Hierdoor leer je op de juiste manier te lopen en je spieren te gebruiken. Zelf doe ik dit met een aantal collega's bij de atletiek vereniging vlak bij het werk. Ik heb hier veel van geleerd en loop nu een stuk makkelijker.
  • Ga voor schoenen naar een gespecialiseerde sportzaak, bijvoorbeeld Runnersworld. Hier worden je voeten bekeken en adviseren zij welke schoen jou de beste ondersteuning bieden. Dit is heel belangrijk voor het voorkomen van blessures!
  • Plan in je agenda vaste dagen waarop je gaat lopen.
  • Spreek af met vrienden. Samen lopen is leuker dan alleen en je zegt niet zo makkelijk af. Je moet elkaar natuurlijk wel stimuleren!!
  • Ga ook lopen als het regent! Hardlopen kun je bij ieder weertype doen. Ik loop alleen niet als het te heet is of als het stormt.
Voor degene die samen met andere (moeders) willen lopen, heb ik de volgende website gevonden: http://www.mominbalance.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...