- 100 gram pure chocolade;
- 2 grote eieren;
- 60 gram zeer fijne suiker;
- 50 gram boter;
- 50 gram gezeefde bloem;
- 50 gram gezeefde cacaopoeder;
- 30 gram amandelen fijn gemalen;
- Poedersuiker
- Muntblaadjes
- Oven op 180 graden.
- Ronde taartvorm van 20 cm doorsnede, de rand invetten en de uitneembare bodem bekleden met bakpapier.
- Chocolade samen met de boter smelten.
- De eierendooiers samen met de suiker licht en luchtig opkloppen.
- De amandelen, de cacao, de bloem en de chocolade door de eiercréme spatelen.
- De eiwitten opkloppen tot er stijve pieken ontstaan.
- Beetje voor beetje het eischuim door het chocolademengsel scheppen.
- De bakvorm hiermee vullen en ca. 20 minuten in de hete oven zetten.
- Laten afkoelen en dan bestuiven met wat poedersuiker en/ of garneren met muntblaadjes.
Bron: Heerlijke chocolade recepten (Ekoboek)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten