maandag 16 januari 2012

Chocolade cake

Ingrediënten:
  • 100 gram pure chocolade;
  • 2 grote eieren;
  • 60 gram zeer fijne suiker;
  • 50 gram boter;
  • 50 gram gezeefde bloem;
  • 50 gram gezeefde cacaopoeder;
  • 30 gram amandelen fijn gemalen;
Eventueel:
  • Poedersuiker
  • Muntblaadjes
Bereidingwijze:
  1. Oven op 180 graden.
  2. Ronde taartvorm van 20 cm doorsnede, de rand invetten en de uitneembare bodem bekleden met bakpapier.
  3. Chocolade samen met de boter smelten.
  4. De eierendooiers samen met de suiker licht en luchtig opkloppen.
  5. De amandelen, de cacao, de bloem en de chocolade door de eiercréme spatelen.
  6. De eiwitten opkloppen tot er stijve pieken ontstaan.
  7. Beetje voor beetje het eischuim door het chocolademengsel scheppen.
  8. De bakvorm hiermee vullen en ca. 20 minuten in de hete oven zetten.
  9. Laten afkoelen en dan bestuiven met wat poedersuiker en/ of garneren met muntblaadjes.

Bron: Heerlijke chocolade recepten (Ekoboek)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...