maandag 16 januari 2012

Nasi

Ingrediënten (voor 2-3 personen):
  • Nasikruiden (tegenwoordig heeft Maggi een potje, voor meerdere maaltijden. Altijd handig om in huis te hebben)
  • 200 g rijst;
  • 3 eieren, geklutst;
  • blikje smac van Unox, in blokjes gesneden;
  • olijfolie.
Bereidingswijze:
  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Zodra de rijst klaar is en nog even 15 minuten moet nagaren in een afgesloten pan, bak je de eieren met wat olijfolie in een wokpan.
  3. Als de eieren gaar zijn, doe je de blokjes smac erbij en bak nog even mee.
  4. Vervolgens doe je de rijst bij de eieren en smac en doe de nasikruiden en wat water (zie verpakking nasikruiden). Roer het geheel nog even op laag vuur.
Tip:
Lekker met satesaus (van Wijko natuurlijk) en kroepoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...