woensdag 28 maart 2012

Go Pinterest.com

Het internet is naast tekst vooral ook beeld. Toen ik via een andere website op Pinterest kwam had ik mij al vrij snel zelf ingeschreven om Pinterest uit te proberen, een nieuw sociaal netwerk waarmee je je favoriete plaatjes kunt groeperen en delen. Pinterest is voorlopig alleen toegankelijk via uitnodiging en is een persoonlijke vergaarbak van beelden die je online of via andere gebruikers vindt. Je kunt die vervolgens vastprikken in eigen miniverzamelingen.

Nadat je je via Facebook of Twitter geregistreerd hebt, krijg je van Pinterest een bookmarkknop voor je webbrowser, zodat je gevonden materiaal snel kunt vastprikken. Om wat orde te brengen in de grote hoeveelheid nieuw toegevoegde vondsten, kun je bij het eerste bezoek je interesses aangeven, waarna Pinterest voortaan jouw gewenste categorie√ęn eerst in beeld brengt.

Het is ook mogelijk om een prikbord aan te maken met een eigen titel en thema. Je zit niet vast aan die informatie, want de naam en de categorie kunnen op elk tijdstip gewijzigd worden. De site werkt eenvoudig: bladeren en nog meer bladeren, tot je iets leuks vindt. Die afbeelding kun je dan op je eigen prikbord zetten. Daarnaast is er nog een leuk-knop en de mogelijkheid om commentaar te geven.

Op Pinterest kun je ontzettend veel inspiratie opdoen op het gebied van huisinrichting, tuinen, mode, make-up, DIY (do it yourself), boeken en veel meer leuke onderwerpen! Hieronder een paar leuke plaatjes die ik heb gepint. Kijk eens op Kaatjes Blogger Pinterest! Veel plezier!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...