donderdag 21 juli 2011

Mediteraanse hamquiche

Maaltijdtaart voor 4 personen

Ingrediënten: 
  • 6 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid;
  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes;
  • 250 gr broccoli, in miniroosjes, stelen gehakt;
  • 2 teentjes knoflook, geperst;
  • 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd;
  • 200 gr hamreepjes;
  • 200 gr feta, in blokjes (zelf vind ik die van de Aldi het lekkerst);
  • 4 eieren;
  • 200 ml crème fraiche of kookroom;
  • Zout en versgemalen peper;
  • Quichevorm of springvorm 24 cm, ingevet

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar met een vork.

Bereidingwijze:

  1. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli 4 minuten.
  2. Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe.
  3. Verdeel de groenten met de hamreepjes en fetablokjes over de deegbodem.
  4. Klop de eieren los met de crème fraiche, zout en peper.
  5. Giet het eimengsel over de vulling in de vorm. 
  6. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar,

Bereidingstijd:

Ca. 70 minuten

Variatie tips:

  • Vervang feta door roomkaas of jonge kaas
  • Neem in plaats van tijm provinciaalse kruiden

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...