Maaltijdtaart voor 4 personen
Ingrediënten:
- 6 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid;
- 2 eetlepels olijfolie;
- 1 rode paprika, in smalle reepjes;
- 250 gr broccoli, in miniroosjes, stelen gehakt;
- 2 teentjes knoflook, geperst;
- 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd;
- 200 gr hamreepjes;
- 200 gr feta, in blokjes (zelf vind ik die van de Aldi het lekkerst);
- 4 eieren;
- 200 ml crème fraiche of kookroom;
- Zout en versgemalen peper;
- Quichevorm of springvorm 24 cm, ingevet
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar met een vork.
Bereidingwijze:
- Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli 4 minuten.
- Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe.
- Verdeel de groenten met de hamreepjes en fetablokjes over de deegbodem.
- Klop de eieren los met de crème fraiche, zout en peper.
- Giet het eimengsel over de vulling in de vorm.
- Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar,
Bereidingstijd:
Ca. 70 minuten
Variatie tips:
- Vervang feta door roomkaas of jonge kaas
- Neem in plaats van tijm provinciaalse kruiden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten