dinsdag 19 juli 2011

Roti Kukus (=gestoomde cake)

Dit recept heb ik van een lieve collega. Ik heb het wel al gegeten, maar nog niet zelf gemaakt. Het is in ieder geval erg lekker!

 
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 2 kopjes suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 kopjes zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1/3 kopje 7-up (een andere frisdrank kan ook, bijvoorbeeld sinas of cola)

Bereiding

  1. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker net zolang totdat de suiker helemaal opgelost is.
  2. Doe een snufje zout en het zakje bakpoeder bij het meel en voeg kopje voor kopje het meel toe. Elke keer moet het meel geheel door de suikermassa gemengd zijn voordat je het volgende kopje toevoegt.
  3. Zet ondertussen een rijststomer met water op en laat dit aan de kook komen. Bekleed de stomer met een theedoek. De randen van de theedoek moeten over de rand van de stomer komen.
  4. Voeg 7-up bij het meel en schep het voorzichtig goed door tot het een luchtig cake beslag wordt.
  5. Indien gewenst kan je er een smaakje aan toevoegen, bijvoorbeeld amandelessence, citroenessence met citroenrasp of cacaopoeder.
  6. (cacaopoeder: verdeel je beslag in 2-en, vermeng in een helft 2 eetlepels cacaolepels, doe de witte helft in de stomer en verdeel de bruine laag er losjes doorheen)
  7. Giet het beslag in de stomer, doe ook een doek om de deksel van de pan en zet de stomer in een pan met kokend water. De onderkant van de stomer mag het water niet aan raken. Sluit het goed af. Er mag zo weinig mogelijk stoom ontsnappen.
  8. Stoom 20 minuten op hoog vuur en 20 minuten op klein vuur.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...