vrijdag 13 januari 2012

Chinese tomatensoep

Ingrediƫnten (voor 4-5 personen):
  • 1 pot rundvleesbouillon;
  • 1 blik tomatenblokjes op sap;
  • 1 kleine komkommer, ongeschild, in blokjes;
  • 3 lente-/ bosuitjes, in stukjes van 2 cm;
  • 2 eetl. gembersiroop of honing.
Tips:
Voeg fijne eiermie bij de soep

 
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de rundvleesbouillon met de tomaten op sap.
  2. Voeg de komkommer en bosui toe en kook zachtjes 3 minuten (laat het wat langer staan als je de groentes zachter wilt);
  3. Meng de gembersiroop of honing er vlak voor het serveren door.
  4. Lekker met naanbrood of stokbrood.

 
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Voedingswaarde per persoon: eiwit 8 g., vet 2 g., koolhydraten 10g., kcal (kJ) 90 (380).

 
Bron: Boodschappen nummer 1 januari 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...