vrijdag 13 januari 2012

Kippensoep met prei

Ingrediënten (voor 4-5 personen):
  • 1 pot kippenbouillon of neem een potje met kipbouillonkruiden van Maggi, dan kan je net zoveel soep maken als je wilt. Altijd handig om in huis te hebben, ook lekker als tussendoortje, beetje heet wat schepje kipbouillon en klaar;
  • 1 prei, in ringen;
  • handje vermicelli of neem wat pasta, maakt de soep lekker vol.
Eventueel naar smaak toevoegen:
  • 125 g bacon, in plakjes;
  • 3 eetl. gehakte peterselie.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de kippenbouillon met de prei en vermicelli en kook zachtjes 5 minuten (zelf vind ik het lekkerder als alles lekker zacht is, dus ik laat de soep langer op het gas staan, ongeveer een half uur).
  2. Rooster intussen de plakjes bacon in een droge hete koekenpan krokant of doe dit in de magnetron op 400 Watt 2 minuten.
  3. Verkruimel de bacon en strooi deze met de peterselie vlak voor het serveren over de soep.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Voedingswaarde per persoon: eiwit 12g. vet 14 g., koolhydraten 2 g., kcal (kJ) 180 (745).

Bron: Boodschappen nummer 1 januari 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...