zondag 8 januari 2012

Stoofpeertjes

Vandaag voor het eerst stoofpeertjes gemaakt! Ze waren heerlijk, en ik heb nog wat over voor de rest van de week. Hieronder het recept.

Ingredienten
  • stoofperen (ik had een zakje van 1,5 kg);
  • suiker 50g (of naar smaak);
  • kaneel 

Bereidingswijze
  1. Schil de peren en snij ze in vieren (je kan ze ook heel laten);
  2. Doe ze in een pan met voldoende water, de peren onder water;
  3. Doe de suiker en een beetje kaneel in de pan en breng het aan de kook;
  4. Je kookt de peren net zo lang tot ze roze van kleur zijn en zacht. Proef even om te controleren of ze zacht en zoet genoeg zijn.
  5. Als ze zacht en zoet genoeg zijn kun je ze opdienen. De rest kan je in de koelkast bewaren.

Stoofpeertjes kun je koud of warm eten. Als bijgerecht of als toetje, lekker in de vla. Tussendoor een paar peertjes is natuurlijk ook lekker ;-).


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...