donderdag 12 januari 2012

Aardappelpizza

Ingredienten (voor 4 personen):
Voor de basis van de aardappelpizza:
  • 1 kg aardappelen, geschild en gehalveerd;
  • Zout en (versgemalen) peper;
  • 100 ml olijfolie;
  • 500 gram tomaten, ontveld, in blokjes (of tomatensaus uit blik);
  • 1 teentje knoflook;
  • 125 g bloem;
  • 3 eieren;
  • 100 g geraspte belegen kaas;
  • quichevorm 24 cm, ingevet
Naar eigen smaak toevoegen:
  • 1 ui, geraspt;
  • 100 g salami, fijngehakt;
  • 1 blikje ansjovisfilets;
  • 150 g zwarte olijven, in plakjes gesneden;
  • 1 theel. oregano of tijm, gedroogd;
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de over voor op 200 graden.
  2. Kook de aardappelen met zout gaar.
  3. Verwarm 50 ml van de olijfolie en laat daarin de tomaten met peper, zout en geperste knoflook langzaam in koken tot een dikke saus (dit kan je overslaan als je tomatensaus uit blik gebruikt).
  4. Pureer de gare aardappelen en roer er de bloem, losgeklopte eieren en een snufje zout door.
  5. Maak er een luchtige puree van.
  6. Druk de puree in de quichevorm en strijk ze met de achterkant van een natte lepel glad.
  7. Bestrijk de pureebodem met de tomatensaus en leg daarop de ingredienten naar smaak (bv. ui, salami, reepjes ansjovis, oregano of tijm, olijven en/ of tonijn).
  8. Strooi daarover de geraspte kaas.
  9. Sprenkel de rest van de olijfolie (50 ml) over de pizza.
  10. Bak de aardappelpizza 30-35 minuten in het midden van de oven.

Bereidingstijd: ca. 55 minuten
Voedingswaarde per persoon: eiwit 28 g., vet 50g., koolhydraten 73 g., kcal (kJ) 860 (3590).


Bron: Boodschappen nummer 1 januari 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...