Ingrediƫnten:
- 2 klontjes (biologische) roomboter;
- 2 teentjes knoflook;
- 1 rode paprika;
- 1 ui;
- 8 grote verse tomaten of 2 blikken gepelde tomaten of tomatenblokjes;
- 2 groenten bouillonblokjes;
- Bosje lente uitjes;
- 2 eetlepels verse slagroom (niet geklopt);
- Italiaanse kruiden;
- Peper en zout.
- Smelt een klontje roomboter in de pan.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit dit langzaam in de roomboter.
- De tomaten toevoegen* en ondertussen water koken in de snelkoker.
- Los de bouillonblokjes op in een mok heet water en voeg dit toe aan de soep.
- Laat in een ander pannetje een klontje boter smelten en snijdt de paprika in blokjes.
- Bak de paprika even snel aan in de pan.
- Voeg de paprika toe aan de soep.
- Pureer het geheel met een staafmixer.
- Voeg de slagroom toe en laat het geheel nog even zachtjes doorkoken.
- Mocht de soep te dik zijn voeg dan nog wat heet water toe.
- Breng op smaak met peter en zout.
- Snijdt ondertussen de lente uitjes in ringentjes.
EET SMAKELIJK!
* Mocht je verse tomaten gebruiken moet je deze eerst even roosteren of ontvellen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten