vrijdag 17 februari 2012

Tomatensoep


Ingrediƫnten:
  • 2 klontjes (biologische) roomboter;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1 rode paprika;
  • 1 ui;
  • 8 grote verse tomaten of 2 blikken gepelde tomaten of tomatenblokjes;
  • 2 groenten bouillonblokjes;
  • Bosje lente uitjes;
  • 2 eetlepels verse slagroom (niet geklopt);
  • Italiaanse kruiden;
  • Peper en zout.
Bereidingswijze:
  1. Smelt een klontje roomboter in de pan.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Fruit dit langzaam in de roomboter.
  4. De tomaten toevoegen* en ondertussen water koken in de snelkoker.
  5. Los de bouillonblokjes op in een mok heet water en voeg dit toe aan de soep.
  6. Laat in een ander pannetje een klontje boter smelten en snijdt de paprika in blokjes.
  7. Bak de paprika even snel aan in de pan.
  8. Voeg de paprika toe aan de soep.
  9. Pureer het geheel met een staafmixer.
  10. Voeg de slagroom toe en laat het geheel nog even zachtjes doorkoken.
  11. Mocht de soep te dik zijn voeg dan nog wat heet water toe.
  12. Breng op smaak met peter en zout.
  13. Snijdt ondertussen de lente uitjes in ringentjes.
Dien de soep warm op en strooi in elke kom een paar lente uitjes.

EET SMAKELIJK!

* Mocht je verse tomaten gebruiken moet je deze eerst even roosteren of ontvellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...