zaterdag 10 maart 2012

ChocoCheeseCake

Ingrediƫnten:
  • Half pak digestive koekjes;
  • 100 g boter;
  • 300 g roomkaas (monchou);
  • 50 g witte basterdsuiker;
  • 1 vanielle stokje;
  • 100 g witte chocolade;
  • sap van 1 citroen;
  • eventueel Amaretto;
  • 1 eiwit;
  • 200 g slagroom.

Bereidingswijze;
  1. Maal de koekjes in een keukenmachine.
  2. Smelt de boter in een pan en daar doe je de koekkruim bij, het moet een beetje een plakkerig geheel worden.
  3. Dit mengsel druk je in een springvorm en deze laat je een flink tijdje in de koelkast staan.
  4. In die tijd kun je de cheese voor de cheesecake maken.
  5. Roer de roomkaas met de suiker met een lepel zacht.
  6. Het vanillestokje breek je en doe je erbij. Haal wel de stokjes eruit voordat je de brij in de koelkast zet.
  7. Breek de witte chocolade en smelt deze in een pannetje. Dan doe je de choco bij de kaas en roer goed door.
  8. Beetje citroensap erbij (eventueel kun je er ook wat druppeltjes Amaretto bij doen).
  9. Klop het eiwit stijf en lepel dit langzaam door de inmiddels stijf geslagen slagroom.
  10. Roer dit voorzichtig door elkaar en doe het kaasmengsel in de vorm.
  11. Zet de taart zeker 12 uur in de koelkast.

Bron: Flair, koken met Paul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...