- Half pak digestive koekjes;
- 100 g boter;
- 300 g roomkaas (monchou);
- 50 g witte basterdsuiker;
- 1 vanielle stokje;
- 100 g witte chocolade;
- sap van 1 citroen;
- eventueel Amaretto;
- 1 eiwit;
- 200 g slagroom.
Bereidingswijze;
- Maal de koekjes in een keukenmachine.
- Smelt de boter in een pan en daar doe je de koekkruim bij, het moet een beetje een plakkerig geheel worden.
- Dit mengsel druk je in een springvorm en deze laat je een flink tijdje in de koelkast staan.
- In die tijd kun je de cheese voor de cheesecake maken.
- Roer de roomkaas met de suiker met een lepel zacht.
- Het vanillestokje breek je en doe je erbij. Haal wel de stokjes eruit voordat je de brij in de koelkast zet.
- Breek de witte chocolade en smelt deze in een pannetje. Dan doe je de choco bij de kaas en roer goed door.
- Beetje citroensap erbij (eventueel kun je er ook wat druppeltjes Amaretto bij doen).
- Klop het eiwit stijf en lepel dit langzaam door de inmiddels stijf geslagen slagroom.
- Roer dit voorzichtig door elkaar en doe het kaasmengsel in de vorm.
- Zet de taart zeker 12 uur in de koelkast.
Bron: Flair, koken met Paul
Geen opmerkingen:
Een reactie posten