zaterdag 10 maart 2012

Wittekoolschotel

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 grote witte kool, fijngesneden;
  • 1 el sambal;
  • 200 g spekjes;
  • 3 tenen knoflook, uitgeknepen;
  • 2 el ketjab;
  • 1 kg kruimige aardappels;
  • 1 of 2 rookworsten;
  • peper en zout;
  • plakken kaas of geraspte kaas.
Bereidingswijze:
  1. Kook de witte kool met een beetje water en wat sambal;
  2. Bak de spekjes uit met knoflook, blus af met wat ketjab;
  3. Kook de aardappels en maak er grove puree van;
  4. Hussel de witte kool, die je in een vergiet hebt laten uitlekken, erdoor en roer ook de  spekkies erdoor;
  5. Beetje peper en zout erbij;
  6. Vet een ovenschaal in met wat boter;
  7. Drapeer de kool in de ovenschaal en strijk het prutje glad;
  8. Snijd de worst in plakjes en druk in de bovenkant van de wittekoolschotel;
  9. Leg daar wat plakken kaas overheen en zet de schaal een kwartier in een voorverwarmde oven op 200 graden;
  10. Het gerecht is klaar als de kaas gesmolten is.
Bron: Flair, koken met Paul

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...