Wittekoolschotel
Ingrediënten (4 personen):
- 1 grote witte kool, fijngesneden;
- 1 el sambal;
- 200 g spekjes;
- 3 tenen knoflook, uitgeknepen;
- 2 el ketjab;
- 1 kg kruimige aardappels;
- 1 of 2 rookworsten;
- peper en zout;
- plakken kaas of geraspte kaas.
Bereidingswijze:
- Kook de witte kool met een beetje water en wat sambal;
- Bak de spekjes uit met knoflook, blus af met wat ketjab;
- Kook de aardappels en maak er grove puree van;
- Hussel de witte kool, die je in een vergiet hebt laten uitlekken, erdoor en roer ook de spekkies erdoor;
- Beetje peper en zout erbij;
- Vet een ovenschaal in met wat boter;
- Drapeer de kool in de ovenschaal en strijk het prutje glad;
- Snijd de worst in plakjes en druk in de bovenkant van de wittekoolschotel;
- Leg daar wat plakken kaas overheen en zet de schaal een kwartier in een voorverwarmde oven op 200 graden;
- Het gerecht is klaar als de kaas gesmolten is.
Bron: Flair, koken met Paul
Geen opmerkingen:
Een reactie posten